Spaghetti z cukinią i pieczarkami

4 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Cóż może być szybszego na obiad, niż makaron :-) Dlatego proponuję spaghetti z cukinią i pieczarkami, bo jest i pyszne, i bardzo szybkie w przygotowaniu. Takie obiady uwielbiam najbardziej, szczególnie w tygodniu :-)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu do spaghetti
    250 g pieczarek
    pół średniej cukinii
    2-3 ząbki czosnku
    100 ml śmietany 30%
    oliwa z oliwek
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Spaghetti

Spaghetti z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, odlać z wody i wodę zostawić, bo trochę wykorzystamy później.

    W trakcie gotowania makaronu przygotować pieczarki i cukinię. Pieczarki umyć, przeciąć na pół i pokroić w cienkie plasterki. Z cukinią zrobić to samo, nie obierać ze skórki.

    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cukinię i usmażyć do zrumienienia. Na koniec doprawić solą i pieprzem, przełożyć na talerz. Na tą samą patelnię wlać trochę oliwy i dodać pieczarki, usmażyć, na koniec doprawić solą i pieprzem.

    Następnie do pieczarek dodać cukinię oraz przeciśnięty czosnek, całość wymieszać, wlać śmietanę i trochę wody z makaronu, chwilę gotować, dodać makaron, wymieszać i gotowe.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron spaghetti Pieczarki Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować