Sos koperkowy na ciepło

  • wyświetlono: 6909 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sos świetnie pasuje do drobiowych pulpecików, ale także do dań z ryb.

TruskawkowaPoziomka

Składniki

Składniki:
1 szklanka wody,
-2 duże łyżki jogurtu naturalnego,
-1 łyżka mąki razowej,
-pęczek koperku,
-vegeta lub sól do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Sos koperkowy na ciepło

  • 1. Odlewamy około 1/3 szklanki wody. Resztę wody zagotowujemy w garnku, dodajemy posiekany koperek.

    W pozostałej części wody mieszamy jogurt i mąkę. Wlewamy do gotującej się wody, energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego :o)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusos koperkowydietetycznefithealthy foodsos koperkowy na ciepłosos koperkowy przepiszdrowy sossos dietetyczny

Komentarze

Podobne przepisy

image-1swsnck

Dodane przez: joanna1974

Sos jogurtowy z pieprzem ziołowym

sos lekko ostry z wyczuwalną nutą...

Sos warzywny

Dodane przez: szynszyla

Sos warzywny

Idealny sos do kotletów mielonych...

image-0biasoe

Dodane przez: in-humility

ROUILLE - czerwony sos czosnkowy podawany...

Nadaje się jako dodatek do zupy...

Sos bolognese z papryką

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Sos bolognese z papryką

Bardzo szybki w przygotowaniu sos...

image-03eqouj

Dodane przez: joanna1974

Sos z pigwowca i węgierek

Sos z pigwowca i węgierek jest...

jest lepszy w smaku niż gotowce ze sklepu

Dodane przez: kiciax1

SOS CZOSNKOWY

Idealny do pizzy, zapiekanek, placków...