Sos koperkowy na ciepło

4.36 (179 ocen)

Sos świetnie pasuje do drobiowych pulpecików, ale także do dań z ryb.

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka wody,
    -2 duże łyżki jogurtu naturalnego,
    -1 łyżka mąki razowej,
    -pęczek koperku,
    -vegeta lub sól do smaku.
Wystaw ocenę:

4.36 (179 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos koperkowy

Sos koperkowy na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy około 1/3 szklanki wody. Resztę wody zagotowujemy w garnku, dodajemy posiekany koperek.

    W pozostałej części wody mieszamy jogurt i mąkę. Wlewamy do gotującej się wody, energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować