REKLAMA

Sos koperkowy na ciepło

wyświetlono: 56159 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Sos świetnie pasuje do drobiowych pulpecików, ale także do dań z ryb.

opublikowany: 25.05.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka wody,
    -2 duże łyżki jogurtu naturalnego,
    -1 łyżka mąki razowej,
    -pęczek koperku,
    -vegeta lub sól do smaku.
Ocena:

(średnia 4.48 z 159 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy około 1/3 szklanki wody. Resztę wody zagotowujemy w garnku, dodajemy posiekany koperek.

    W pozostałej części wody mieszamy jogurt i mąkę. Wlewamy do gotującej się wody, energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego :o)

Porady

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Sos chrzanowy na ciepło

Pyszny sos, idealny do kiełbasek, jajek, schabu, wołowiny

kategoria: Sosy sos chrzanowy Dodatki opublikowany: 14.03.2020 | wyświetlono: 69111 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Elzbieta Majkowska Elzbieta Majkowska

Sos koperkowy

Szybki sos do obiadu.

kategoria: Sosy sos koperkowy opublikowany: 17.01.2014 | wyświetlono: 1756 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Coswisniowego

Sos koperkowy Bożenki ( na cieplo )

Super szybki i super łatwy.

kategoria: Sosy sos koperkowy opublikowany: 08.03.2013 | wyświetlono: 21861 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: kuchnia ani 12392

Sos pieczarkowo-koperkowy

Pyszny sos do ziemniaków, kaszy, mięsa, ryby czy makaronów.

kategoria: Sosy sos pieczarkowy opublikowany: 25.05.2015 | wyświetlono: 12702 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE