Sos koperkowy na ciepło

  • wyświetlono: 8698 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sos świetnie pasuje do drobiowych pulpecików, ale także do dań z ryb.

TruskawkowaPoziomka

Składniki

Składniki:
1 szklanka wody,
-2 duże łyżki jogurtu naturalnego,
-1 łyżka mąki razowej,
-pęczek koperku,
-vegeta lub sól do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Sos koperkowy na ciepło

  • 1. Odlewamy około 1/3 szklanki wody. Resztę wody zagotowujemy w garnku, dodajemy posiekany koperek.

    W pozostałej części wody mieszamy jogurt i mąkę. Wlewamy do gotującej się wody, energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego :o)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusos koperkowydietetycznefithealthy foodsos koperkowy na ciepłosos koperkowy przepiszdrowy sossos dietetyczny
 

Komentarze

Podobne przepisy

Pesto bazyliowo czosnkowe z orzechami nerkowca

Dodane przez: beciiaaa

Pesto bazyliowo czosnkowe z orzechami nerkowca

Pesto zrobione samodzielnie jest...

image-0nug8kw

Dodane przez: JulkaTomeczek

Sos żurawinowy do mięs

Pyszny sos słodko- kwaśny który...

Sos mięsno - pomidorowy do makaronu

Dodane przez: MonikaW

Sos mięsno - pomidorowy do makaronu

Taki sos możemy podawać z każdym...

image-26essod

Dodane przez: weronika63

Sos pieczarkowy z makaronem kokardki

Danie dla lubiących potrawy z makaronem...

Sos musztardowy z pietruszką i jabłkiem

Dodane przez: JustKuchcik

Sos musztardowy z pietruszką i jabłkiem

Pikantny sos musztardowy z ciekawymi...

Sos musztardowo - miodowy z orzechami

Dodane przez: JustKuchcik

Sos musztardowo - miodowy z orzechami

Aromatyczny i wyrazisty w smaku...