REKLAMA

Sos koperkowy na ciepło

wyświetlono: 51937 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Sos świetnie pasuje do drobiowych pulpecików, ale także do dań z ryb.

opublikowany: 25.05.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Składniki:
    1 szklanka wody,
    -2 duże łyżki jogurtu naturalnego,
    -1 łyżka mąki razowej,
    -pęczek koperku,
    -vegeta lub sól do smaku.
Ocena:

(średnia 4.47 z 158 głosów)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • 1. Odlewamy około 1/3 szklanki wody. Resztę wody zagotowujemy w garnku, dodajemy posiekany koperek.

    W pozostałej części wody mieszamy jogurt i mąkę. Wlewamy do gotującej się wody, energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego :o)
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JOANNA 55a IMG_1811

Sos chrzanowy na ciepło

Pyszny sos, idealny do kiełbasek, jajek, schabu, wołowiny

kategoria: Sosy sos chrzanowy Dodatki opublikowany: 14.03.2020 | wyświetlono: 32324 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: Elzbieta Majkowska Elzbieta Majkowska

Sos koperkowy

Szybki sos do obiadu.

kategoria: Sosy sos koperkowy opublikowany: 17.01.2014 | wyświetlono: 1722 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: elagie

Sos chrzanowy na ciepło

Mój ulubiony sos do jajek gotowanych na twardo. Jest to przepis mojej babci.

kategoria: Sosy sos chrzanowy opublikowany: 19.07.2013 | wyświetlono: 30635 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0
Dodane przez: Coswisniowego

Sos koperkowy Bożenki ( na cieplo )

Super szybki i super łatwy.

kategoria: Sosy sos koperkowy opublikowany: 08.03.2013 | wyświetlono: 20468 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE