Sos koperkowy na ciepło

  • wyświetlono: 10874 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sos świetnie pasuje do drobiowych pulpecików, ale także do dań z ryb.

IMG_20170919_141805

Składniki

Składniki:
1 szklanka wody,
-2 duże łyżki jogurtu naturalnego,
-1 łyżka mąki razowej,
-pęczek koperku,
-vegeta lub sól do smaku.

Sposób przygotowania przepisu:

Sos koperkowy na ciepło

  • 1. Odlewamy około 1/3 szklanki wody. Resztę wody zagotowujemy w garnku, dodajemy posiekany koperek.

    W pozostałej części wody mieszamy jogurt i mąkę. Wlewamy do gotującej się wody, energicznie mieszamy. Doprawiamy do smaku.

    Smacznego :o)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusos koperkowydietetycznefithealthy foodsos koperkowy na ciepłosos koperkowy przepiszdrowy sossos dietetyczny

Komentarze

Podobne przepisy

Sos koperkowy do surówek

Dodane przez: caroline1983

Sos koperkowy do surówek

Zamiast gotowych sosów sałatkowych

Dodane przez: paulina2212

sos koperkowy

najlepszy sos jaki jadłam

image-269jowo

Dodane przez: paolineczka

Dip ( sos ) koperkowy

Mocno koperkowy smak z wyczuwalną...

Sos czosnkowo-koperkowy

Dodane przez: mandusia

Sos czosnkowo - koperkowy

Przepyszny sos, który pasuje do...

Sos czosnkowo -  koperkowy

Dodane przez: MagdalenaS

Sos czosnkowo - koperkowy

Idealny do karkówki czy kiełbaski...

Sos koperkowy

Dodane przez: Gregorhspeed

Sos koperkowy

...