Nadziewane jajka otulone szynką długo dojrzewającą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatna w smaku pasta jajeczna, ciekawie komponuje się z aromatem szynki długo dojrzewającej.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -18 jajek,
    -9 plasterków szynki długo dojrzewającej (np. parmeńska),
    -5 plasterków sera żółtego,
    -7-10-plasterków szynki,
    -3 rzodkiewki,
    -szczypiorek,
    -2 małe ogórki kiszone,
    -1,5 łyżki majonezu,
    -pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nadziewane jajka otulone szynką długo dojrzewającą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy w poprzek. Następnie wyjmujemy delikatnie żółtko do miski. Kroimy szynkę, żółty ser, rzodkiewkę i ogórka w drobną kostkę. Wrzucamy do miski. Siekamy szczypiorek i dodajemy do pozostałych składników. Mieszamy razem z majonezem i doprawiamy pieprzem do smaku.
    Plasterki szynki kroimy wzdłuż i owijamy każde białko dookoła. Faszerujemy pastą, ozdabiamy szczypiorkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować