Brokuły w mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jarzynką, pieprzem i słodką papryką. Brokuła podzielić na różyczki. Porcję mięsa rozpłaszczyć na ręce, ułożyć na niej różyczkę brokuła i dokładnie obkleić. Mi wyszło 6 dużych pulpetów. Każdy obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W garnku zagotować około 3-4 szklanek wody z 1 łyżeczką jarzynki, pulpety przełożyć z patelni do wrzątku. Gotować 10 minut. Resztę brokuła pokroić na mniejsze kawałki i dodać do pulpetów razem z koperkiem. Gotować 5 minut. 2 łyżki mąki pszennej rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do pulpetów. Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego :)
Komentarze