Brokuły w mielonym

5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit
  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Efektowne pulpety :)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
    1 brokuł
    1 jajko
    3-4 ząbki czosnku
    2 łyżki kaszy manny
    1 łyżeczka jarzynki
    sól, pieprz
    słodka papryka
    mąka pszenna
    1-2 łyżki posiekanego koperku
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Brokuły w mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso wymieszać z jajkiem, kaszą manną, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jarzynką, pieprzem i słodką papryką. Brokuła podzielić na różyczki. Porcję mięsa rozpłaszczyć na ręce, ułożyć na niej różyczkę brokuła i dokładnie obkleić. Mi wyszło 6 dużych pulpetów. Każdy obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. W garnku zagotować około 3-4 szklanek wody z 1 łyżeczką jarzynki, pulpety przełożyć z patelni do wrzątku. Gotować 10 minut. Resztę brokuła pokroić na mniejsze kawałki i dodać do pulpetów razem z koperkiem. Gotować 5 minut. 2 łyżki mąki pszennej rozmieszać w 1/2 szklanki wody i wlać do pulpetów. Gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować