Sos koperkowy

4.5 (190 ocen)

  • 20 min

Szybki sos do obiadu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanego koperku
    ¼ l rosołu (może być z kostki)
    1 mała drobno posiekana cebula
    ¾ śmietanki kremówki
    1 łyżka masła
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól, biały pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos koperkowy

Sos koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rosołu wrzucić cebulę. Sos do połowy odparować. Dodać połowę śmietanki. Zagotować. Zdjąć z ognia.
    Zimne masło podzielić na małe kawałeczki i wmieszać do sosu ubijaczka do piany. Dodać drobno posiekany koperek. Resztę śmietanki ubić na pianę i delikatnie wymieszać z sosem. Sos doprawić cytryną, sola i białym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować