Sos koperkowy

  • wyświetlono: 1501 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybki sos do obiadu.

Elzbieta Majkowska
  • 20min

Składniki

2 łyżki posiekanego koperku
¼ l rosołu (może być z kostki)
1 mała drobno posiekana cebula
¾ śmietanki kremówki
1 łyżka masła
1 łyżeczka soku z cytryny
sól, biały pieprz do smaku

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Sos koperkowy

  • 1. Do rosołu wrzucić cebulę. Sos do połowy odparować. Dodać połowę śmietanki. Zagotować. Zdjąć z ognia.
    Zimne masło podzielić na małe kawałeczki i wmieszać do sosu ubijaczka do piany. Dodać drobno posiekany koperek. Resztę śmietanki ubić na pianę i delikatnie wymieszać z sosem. Sos doprawić cytryną, sola i białym pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzukopereksos koperkowysossos koperkowy z jajkiem
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-269jowo

Dodane przez: paolineczka

Dip ( sos ) koperkowy

Mocno koperkowy smak z wyczuwalną...

sos chrzanowo-koperkowy

Dodane przez: majka190382

SOS CHRZANOWO-KOPERKOWY

Przepis braci Kuroni który wdrożyłam...

Sos czosnkowo-koperkowy

Dodane przez: mandusia

Sos czosnkowo - koperkowy

Przepyszny sos, który pasuje do...

sos maślano-koperkowy

Dodane przez: Martyna1991

sos maślano-koperkowy do mięs

Sos idealnie nadaje się za równo...

Sos czosnkowo -  koperkowy

Dodane przez: MagdalenaS

Sos czosnkowo - koperkowy

Idealny do karkówki czy kiełbaski...

Dodane przez: Coswisniowego

Sos koperkowy Bożenki ( na cieplo )

Super szybki i super łatwy.