Smażony dorsz w bułce tartej

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Co roku na wigilijnym stole gości u mnie ta rybka w panierce bo tak nam smakuje najbardziej. Ja nie przepadam za rybami ale dorsza zjadłam ze smakiem.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży gruby filet z dorsza
    2 duże jajka
    bułka tarta
    pieprz i sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Smażony dorsz w bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić i oprószyć solą oraz pieprzem. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na patelni na złoty kolor z dwóch stron.

Porady

Zamiast pieprzu i soli możemy użyć przyprawy do ryb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować