Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji. Można podawać jako ciasto lub po nałożeniu na wierzch masy i udekorowaniu- jako tort. Jest pyszny, owocowy i rewelacyjnie się prezentuje.
1.Ciasto:
Zrobić biszkopt z 6 jaj. Piec w temp 180'C. Wystudzić i przekroić dwie części.
Masa:
Kostkę masła utrzeć. Z pozostałych składników ugotować budyń. Wystudzić i dodawać do utartego masła.
Ciasto na rolady:
ze składników zrobić ciasto jak na biszkopt, podzielić na dwie części i upiec 2 rolady w temp. 180'C przez ok 30 min. gorące wyjąć na ściereczkę i zwinąć.
Masa do rolad:
Jajka ubić na parze z cukrem pudrem. Utrzeć masło i dodać ubite jajka. Czerwoną galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Na blaszkę wyłożyć połowę przekrojonego biszkoptu i nałożyć równo połowę masy. Położyć drugą część biszkoptu, naponczować i wyłożyć poz,ostała masę.
Rolady rozwinąć, nałożyć równomiernie masę na oba ciasta. Galaretkę pokroić w paski i układać na roladach wzdłuż jednego boku i zrolować. Rolady ułożyć na bokach przełożonego biszkoptu. Po między rolady ułożyć pokrojone brzoskwinie i ananasy i zalać galaretką pomarańczową. Udekorować
Komentarze