Śledzie z marynowanymi śliwkami

4.5 (169 ocen)

  • 20 min

Śledzie nadają się na wigilię jak i na inne przyjęcia, szybko znikają ze stołu, są pyszne.

  • 20 min

Składniki:

  • 5-6 filetów śledzia solonego
    1 słoik marynowanych śliwek
    1 duża cebula
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z marynowanymi śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie, obrać ze skórki zalać zalewą od marynowanych śliwek i odstawić

    na ok 12 godzin. Po tym czasie śledzie wyjąć, osączyć i pokroić w dzwonka. Cebulę drobno posiekać. Majonez wymieszać z jogurtem
    Na dnie salaterki posypać trochę cebuli, rozłożyć warstwę śledzi, przykryć cebulką , posypać drobno pokrojonymi śliwkami, przykryć warstwy majonezem wymieszanym z jogurtem, znów ułożyć śledzie, na nich cebulkę wszystko przykryć majonezem i udekorować kawałeczkami śliwek i piórkami cebuli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować