Śledzie w oleju z octem balsamicznym, suszonymi pomidorami i cebulą

4.5 (157 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny pomysł na śledzika o niebanalnym smaku.

  • 12 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -0,5 kg filetów śledziowych a'la matijas
    -0,4 l oleju rzepakowego
    -1/2 szklanki octu balsamicznego
    -200 g suszonych pomidorów w zalewie
    -1 duża czerwona cebula
    -1 duża biała cebula
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Śledzie w oleju z octem balsamicznym, suszonymi pomidorami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy przez godzinę w zimnej wodzie. Kroimy w paski. Pomidory odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.

    2. Na dnie dużego słoika lub dwóch-trzech mniejszych układamy kolejno: śledzie-cebula czerwona-śledzie-pomidory-śledzie-cebula biała. Zalewamy olejem wymieszanym dokładnie z octem balsamicznym i odkładamy na noc do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ocet Śledzie Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować