REKLAMA
Śledzie to obowiązkowe danie na świątecznym stole. Co roku pewno większość z nas zadaje sobie pytanie- jak je podać ? Te słodko - pikantne śledziki powstają prosto i szybko. Do tego fajnie smakują, więc polecam.
Jeśli nie przepadamy za wędzoną śliwką możemy użyć kalifornijskiej.
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Lekko ostre, wyraziste śledzie z dodatkiem suszonych pomidorów i czerwonej papryki sprawdzą się nie tylko na wigilijnym stole. Z powodzeniem mogą pełnić funkcje pysznej przystawki.
W takim wydaniu śledzie są bardzo pyszne.Rodzynki nadają im ciekawego smaku.Takie śledzie warto przygotować na świąteczny stół.Śledzie podałam ze świeżym pieczywem.
W podobny sposób robię rybę i kurczaka tylko w panierce. Bardzo mi smakuje więc postanowiłam zrobić tak śledzie,to był strzał w 10 :)
Łagodne i aromatyczne śledzie w sosie pomidorowo-pieczarkowym. Potrawa typowo postna, ale i wyśmienita na co dzień. Propozycja na udaną zakąskę na różnego typu uroczystościach. Takie śledzie to także nieodłączny element świątecznego menu.
Wyraziste w smaku śledzie: z ogórkiem konserwowym i cebulą w ostro-słodkim sosie. Idealne jako przystawka na każdą okazję, w gronie rodziny lub przyjaciół.
Moje świąteczne śledzie.
Komentarze