ŚLEDŹ PO SUŁTAŃSKU

4.5 (180 ocen)

śledzie często goszczą w moim domu można je przygotować na milion sposobów dziś proponuję śledzie podane na słodko kwaśno z rodzynkami

Składniki:

  • SKŁADNIKI
    5 filetów śledziowych
    2 cebule
    1 opakowanie rodzynek
    1 mały koncentrat pomidorowy
    3 łyżki miodu
    Pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledź po sułtańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE :
    Śledzie namaczamy w zimnej wodzie co najmniej na kilka godzin na noc wkładam śledzie do zalewy octowej o proporcji 5;1 . Cebulę obieramy i kroimy w piórka, smażymy na oliwie . rodzynki zalewamy wrzątkiem na 10 minut odcedzamy i dokładamy do cebuli następnie dokładamy miód oraz przecier . jeśli sos jest za gęsty podlewamy wodą doprawiamy pieprzem . Sos powinien być winny .Na półmisku układamy pokrojone w paski śledzie i na środku kładziemy wystudzony sos . Gotowe smacznego

Porady

śledzie można poukładać warstwowa lub wymieszać razem z sosem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Miód Rodzynki Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować