Skrzydełka w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do większego naczynia
W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty.
Gotową marynatę miodowo-musztardową dodajemy do skrzydełek z kurczaka, mieszamy rękoma tak, aby marynata pokryła wszystkie składniki.
Odstawiamy skrzydełka na jakiś czas (najlepiej na całą noc) do zamarynowania, w chłodne miejsce.
Następnie skrzydełka wyjmujemy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni i zapiekamy przez 10-12 minut. Kiedy skórka zacznie robić się złocista zmniejszamy temperaturę do 180 i pieczemy jeszcze przez 30 minut, lub do momentu , aż skrzydełka będą złociste i dobrze wypieczone z zewnątrz.
Komentarze