• 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Idealnie nadaje się na rozpoczęcie dnia. Połączenie jajek i sosu pomidorowego.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    2 duże pomidory
    Sól
    Pieprz
    Bazylia
    Oregano
    Oliwa z oliwek
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Jajko Śniadanie

Shakshuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy wrzątkiem i obieramy je ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i pomidory, doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem, chwilę smażymy.

    W pomidorach robimy 3 wgłębienia i wbijamy w nie jajka. Całość przykrywamy pokrywką i na małym ogniu smażymy aż jajka się zetną.

    Shakshukę można posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Jajka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować