Serowe krakersy

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Krakersy serowe - idealne na szybkie wyjście z domu.

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na ciasto:

    100 g startego sera żółtego (np. ementalera)
    70 g twarogu
    1 żółtko
    szczypta soli
    0,5 łyżeczki sody
    30 g masła
    80 g mąki
    parę gałązek tymianku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Serowe krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie zagnieść rękami na jednolite ciasto, wstawić do lodówki na 15-20 min.

    Po tym czasie zimne ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm, ponakłuwać widelcem i pokroić na małe trójkąty, kwadraty, prostokąty lub kółka.

    Krakersy przełożyć na blachę wyłożonej papierem do pieczenia.

    Pieć ok.10-15 min. w temperaturze 190 C. Upieczone wyjąć i przestudzić.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować