Krakersy serowe

5 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Znajdą się tutaj miłośnicy krakersów? A krakersów o smaku serowym? Nie są one co prawda dietetyczne, ale za to nie zawierają zbędnej chemii i są bardzo syte. Jeden taki krakers waży około 18g i ma 62,5kcal. Z podanych składników wyszło mi 17 całkiem sporych krakersów. Polecam

  • 25 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g sera żółtego ( u mnie gouda), 100g mąki pszennej, 1 jajko, 40g miękkiego masła, 1 łyżeczka kurkumy, sól wg smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Krakersy serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do miski razem z solą i kurkumą, dodać miękkie masło i wymieszać. Dodać ser starty na tarce na drobnych oczkach i jajko, wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść mięciutkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i schować do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto na oprószoną mąką stolnicę, delikatnie zagnieść, podzielić na dwie część, cienko rozwałkować, pokroić na trójkąty. W tym momencie można zrobić „dziurki” (ja robiłam słomką). Gotowe trójkąty wykładać na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15-18 minut. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować