Serowe krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę wymieszać z kardamonem i solą, dodać drobno starty ser, masło i żółtko, wszystko dokładnie zagnieść, ciasto włożyć do woreczka foliowego i dobrze schłodzić minimum godzinę w lodówce lub wsadzić na około 20 minut do zamrażalnika.
2.Zimne ciasto dzielimy na 3 porcje każdą porcję wałkujemy na około 3mm grubości wycinamy koło w którym robimy dziurki np słomką do picia tylką do kremu itp.
3.Koło dzielimy następnie na 8 równych części.
4.Krakersy układamy ba blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220st.C na około 6 do 8 minut.
5.Dla urozmaicenia można dodać do ciasta wg uznania np czosnek lub zioła.
Komentarze