Serowe Krakersy

3.71 (17 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealna przekąska na piknik do grilla, do dobrego filmu z przyjaciółmi

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -100g miękkiego masła (82%)
    -100g mąki pszennej
    -100g żółtego sera
    -1 żółtko
    -szczypta kardamonu
    -ćwierć łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

3.71 (17 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Serowe krakersy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wymieszać z kardamonem i solą, dodać drobno starty ser, masło i żółtko, wszystko dokładnie zagnieść, ciasto włożyć do woreczka foliowego i dobrze schłodzić minimum godzinę w lodówce lub wsadzić na około 20 minut do zamrażalnika.
  • krakersy serowe 2. Zimne ciasto dzielimy na 3 porcje każdą porcję wałkujemy na około 3mm grubości wycinamy koło w którym robimy dziurki np słomką do picia tylką do kremu itp.
  • krakersy 3. Koło dzielimy następnie na 8 równych części.
  • krakersy 4. Krakersy układamy ba blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 220st.C na około 6 do 8 minut.
  • krakersy 5. Dla urozmaicenia można dodać do ciasta wg uznania np czosnek lub zioła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować