Sernik ze śliwkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło zmiksować z cukrem, jajkami i śmietaną. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować. Odłożyć 1/3 ciasta na kruszonkę a resztę rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Powidłami posmarować surowe ciasto.
3.masa serowa-Jajka zmiksować z cukrem, potem z serem. Następnie przesiać budyń z mąką, dodać ekstrakt i zmiksować. Wylać na powidła.
4.owoce-Na serze poukładać połówki śliwek, brzuszkiem do dołu. Można pocukrować odrobinkę jak śliwki kwaśne.
5.kruszonka-Poskubać resztę zostawionego ciasta.
6.Piec ok 70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
7.Zimny sernik, oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stężeje.
Komentarze