Sernik ze śliwkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać łopatkę, potem zmiksować. 2/3 rozsmarować do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.Resztę odłożyć na kruszonkę.
2.masa-Zmiksować jajka z cukrem.Dodać ser, zmiksować. Przesiać budynie i też zmiksować. Połowę masy rozprowadzić na cieście.
3.Posypać startą na tarce, gorzką czekoladą.
4.Delikatnie polać resztą masy serowej.
5.Posypać białą startą czekoladą.
6.Ułożyć ćwiartki śliwek.
7.Do pozostawionego ciasta dodać kokos, zmiksować i poskubać na górę sernika.
8.Piec w nagrzanym piekarniku w 175 *C, ok.70 min.
Komentarze