Sernik z oreo i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kruchy spód: wszystkie składniki połącz i podziel na dwie części (mniejszą i większą). Uformuj kule, zawiń i chłodź godzinę w lodówce. Po tym czasie większą częścią ciasta wylep dno blachy ( o wym25/30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia (można ponakłuwać widelcem). Piecz 12 minut w 180 st.
2.Masa serowa: miękkie masło utrzyj na puch. Dodawaj cukier, wciąż ucierając, a następnie po jednym żółtku. Łyżkami dodawaj ser i proszek budyniowy. Na końcu delikatnie połącz z ubitą na sztywno pianą z białek (można użyć też białek z kruchego ciasta).
3.Na podpieczony kruchy spód wyłóż 1/3 masy serowej i posyp pokruszonymi ciastkami i malinami . Ponownie wyłóż masę serową, ciastka i maliny i przykryj pozostałą masą serową. Na wierzch zetrzyj drugą część schłodzonego ciasta i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piecz 60 minut, studź w otwartm piekarniu, po czym wstaw do lodówki. Przed podaniem sernik oprósz cukrem pudrem. Smacznego!
Komentarze