Sernik z jabłkami

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • Ciasto:
    200 g mąki pszennej
    100 g margaryny tortowej
    4-5 łyżek zimnego mleka
    Masa serowa:
    450 g sera białego półtłustego
    100 g śmietany 18%
    3 łyżki cukru pudru
    2 jajka
    125 g margaryny tortowej
    1 opakowanie budyniu śmietankowego z biała czekoladą
    1,5 jabłka
    1 łyżka płatków migdałowych
    Tortownica 17 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Kruche ciasto Desery

Sernik z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-27y9fcq 1. Ciasto:
    Do miski przesiać mąkę. Dodać kawałki margaryny i posiekać. Dodać mleko i szybko zagnieść ciasto. Owinąć ją folią i włozyć na 30-60 min do lodówki.
  • image-0ixw27w 2. Masa:
    Margarynę roztopić w rondelku i ostudzić.Ser zmielić w maszynce 2 razy. Dodać do niego cukier puder i zmiksować mikserem.
  • image-2ajtc2w 3. . Następnie dodawać po jednym jajku cały czas mieszając, dodać również śmietanę.
  • image-012rfaj 4. Dodać proszek budyniowy i cienkim strumieniem wlewać margarynę i cały czas mieszać aby składniki się połączyły
  • image-2044ybc 5. Wykonanie:
    Ciasto rozwałkować i wylepić nim dno i boki tortownicy
  • image-1r3ym1i 6. Wylać masę serową. Jabłka umyć, obrać i przekroić na pół. Wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plasterki. Ułożyć w masie serowej. Posypać płatkami migdałowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec 30 min, po tym czasie zmniejszyć temperaturę o 20 st i piec kolejne 30-40 min, do zrumienienia wierzchu. Po upieczeniu zostawić w piekarniku około 15 min ( z uchylonymi drzwiczkami) a potem wyjąć na blat, zostawić w formie. Kroić następnego dnia.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.5 (163 ocen)

sernik z jabłkami

To może cię zainteresować