Sernik z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dziś przedstawiam wam kolejny przepis na pyszny serniczek z podsmażanymi jabłkami, który składa się z trzech warstw. Sernik wyszedł wysoki puszysty i mocno pachnący jabłuszkami. Idealny do filiżanki gorącej herbaty.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma: 24*38 cm
    Ciasto:
    3/4 szklanki mąki
    110 g masła
    żółtko
    łyżeczka proszku do pieczenia
    łyżka cukru

    Jabłka:
    kg jabłek
    łyżka masła

    Masa serowa:
    600 g mielonego sera białego
    4 jajka
    budyń waniliowy
    szklanka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery

Sernik z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać zetrzeć na tarce, podsmażyć z łyżką masła. Wystudzić.
  • 2. Do miski wsypać mąkę dodać masło, proszek do pieczenia, żółtko, cukier. Wyrobić ciasto, zagnieść. Ciasto rozwałkować włożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 12 minut.
  • 3. Ser zmielić, białka ubić na sztywną pianę. Do sera dodać żółtka, cukier oraz budyń w proszku. Zmiksować, na końcu wmieszać pianę ubitą.
  • 4. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka, na jabłka masę serową. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec ok 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Nabiał Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować