Sernik z brzoskwiniami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych składników zagniatamy ciasto i chlodzimy je w lodówce. Ser mielimy dwukrotnie. Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem następnie stopniowo dodajemy żółtka i zmielony biały ser.
Zmniejszamy obroty robota dodając stopniowo olej, mleko i wsypując budynie. Wrzucamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Jeśli ktoś lubi można dodać kilka kropel aromatu na przykład pomarańczowego.
Przygotowane wcześniej kruche ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto serowe. Na to dodajemy ubitą pianę z czterech białek i kokos.
Ciasto pieczemy przez 30 minut na funkcji dół w 180 stopniach następnie przez 40- 50 minut pieczemy na funkcji góra-dół 180 stopni.
Porady
Można najpierw podpiec sam spód. Wtedy na podpieczone ciasto wylewamy masę serową.
Komentarze