Sernik z brzoskwiniami.

5 (5 ocen)

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Lekki, puszysty sernik który posmakuje każdemu.

  • 1 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szkl. mąki
    125g. margaryny
    1/2 szkl. cukru
    1 jajko
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

    1,30 dag. sera białego
    1 margaryna
    1 szkl. cukru
    4 jajka (osobno białka osobno żółtka)
    2 budynie wanilinowe
    1/2 szkl. oleju
    1/4 szkl. mleka

    Puszka brzoskwiń
    10dag. wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik z brzoskwiniami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto i chlodzimy je w lodówce. Ser mielimy dwukrotnie. Margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem następnie stopniowo dodajemy żółtka i zmielony biały ser.

    Zmniejszamy obroty robota dodając stopniowo olej, mleko i wsypując budynie. Wrzucamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i delikatnie mieszamy. Jeśli ktoś lubi można dodać kilka kropel aromatu na przykład pomarańczowego.

    Przygotowane wcześniej kruche ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto serowe. Na to dodajemy ubitą pianę z czterech białek i kokos.
    Ciasto pieczemy przez 30 minut na funkcji dół w 180 stopniach następnie przez 40- 50 minut pieczemy na funkcji góra-dół 180 stopni.

Porady

Można najpierw podpiec sam spód. Wtedy na podpieczone ciasto wylewamy masę serową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować