Sernik z ananasem

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Zapraszam na pyszny, wilgotny niebyt slodki sernik z dodatkiem ananasa z puszki. Zapraszam:)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • Spód:

    150 g ciastek, herbatników lub suchego biszkoptu

    100 g masła

    Masa serowa:

    3 jajka rozm. L

    85 g erytrolu

    85 g cukru lub tylko 170 g cukru

    1 budyń waniliowy

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    100 ml oleju

    700 g sera z wiaderka

    4 plastry ananasa z puszki

    Tortownica: 18 cm
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Serniki

Sernik z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód:

    Masło rozpuścić i lekko ostudzić. Ciastka lub biszkopt zmielić w blenderze. Przełożyć do miski, dodać masło i wymieszać.

    Tortownicę ( spód) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem. Wysypać okruchy i wyrównać. Odłożyć na bok.
  • 2. Masa serowa:

    Do miski przełożyć oba cukry ( lub tylko jeden zwykły cukier), dodać jajka i zmiksować na jasny krem. Dodawać po łyżce ser i stale miksować. Cienką strużką dodawać olej i stale miksować do połączenia. Na koniec dodać proszek budyniowy i mąkę. Wymieszać do połączenia.
  • 3. Ananasa pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać. Przelać masę na spód, wyrównać. Tortownicę położyć na kratce od piekarnika, wstawić. Pod kratką wstawić blachę z wodą. Piec w temperaturze 170 stopni 50 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić na godzinę. Po tym czasie wyjąć i zostawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki na całą noc. Przed podaniem dowolnie udekorować. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser z wiaderka Ananas

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować