SERNIK TRUSKAWKOWY POD CHUMRKĄ

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszny sernik lekka chmurka z kremówki. palce lizać!

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie okrągłych biszkoptów
    opakowanie biszkoptów kocich języczków
    1 kg sera w wiaderku
    3 łyżki żelatyny
    3 galaretki
    750 ml wrzątku
    300 g mascarpone
    1 kg truskawek
    2 kubki po 330 ml śmietany kremówki
    cukier puder do smaku
    wiórki czekoladowe na wierzch
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sernik truskawkowy pod chumrką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Dno tortownicy o śr 26 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami.
    * Żelatynę zalewamy wodą, aby napęczniała. Kiedy tak się stanie podgrzewamy, ale nie zagotowujemy, studzimy. Ser miksujemy z mascarpone, dosładzamy cukrem pudrem do smaku. Dodajemy przestudzoną żelatynę, miksujemy. Wylewamy tak przygotowaną masę serową na biszkopty
    * Na masę serową wykładamy warstwę biszkoptów kocich języczków.
    * Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wrzątku, studzimy.
    * Połowę truskawek kroimy w kostkę. Wykładamy na biszkopty, wylewamy tężejącą galaretkę, odstawiamy do lodówki do stężenia.
    *Kremówki ubijamy na sztywno, dosładzamy wg uznania. Wykładamy masę na zatężałą galaretkę. Na wierzch układamy połowki truskawek, posypujemy wiórkami czekoladowymi. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Ser biały Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować