Sernik miodowo - cynamonowy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny i kremowy sernik z cynamonem.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód:
    herbatniki czekoladowe 200 g,
    masło 70 – 80 g,
    cynamon 1/2 łyżeczki,
    Masa serowa:
    ser na sernik 750 g,
    jajka 4 szt,
    cukier 1/3 szk,
    mąka ziemniaczana 2 łyżki,
    miód 6 łyżek,
    cynamon 1 i 1/2 łyżeczki,
    Wierzch:
    czekolada gorzka 50 g,
    mleko 5 łyżek,
    płatki migdałowe do posypania,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik miodowo - cynamonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło roztopić, herbatniki rozdrobnić blenderem. Do rozdrobnionych herbatników wlać masło i dodać cynamon, wymieszać. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie wyłożyć herbatniki, docisnąć. Jajka zmiksować wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać porcjami ser. Na koniec dodać mąkę ziemniaczana, cynamon i miód i całość ponownie zmiksować. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Ciasto piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka, dodać mleka i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady cały czas mieszając. Przygotowaną polewą polać sernik i posypać dookoła patkami migdałowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować