Sernik miodowo - cynamonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło roztopić, herbatniki rozdrobnić blenderem. Do rozdrobnionych herbatników wlać masło i dodać cynamon, wymieszać. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie wyłożyć herbatniki, docisnąć. Jajka zmiksować wraz z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać porcjami ser. Na koniec dodać mąkę ziemniaczana, cynamon i miód i całość ponownie zmiksować. Masę serową wyłożyć na herbatniki. Ciasto piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i przełożyć do garnka, dodać mleka i podgrzewać do momentu rozpuszczenia się czekolady cały czas mieszając. Przygotowaną polewą polać sernik i posypać dookoła patkami migdałowymi.
Komentarze