Sernik cynamonowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wspaniały sernik, który swoim zapachem skusi każdego

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    150 gramów ciastek pełnoziarnistych
    80 gramów masła
    Czubata łyżeczka cynamonu

    Masa serowa :
    1 kilogram twarogu na sernik
    2 duże jajka
    200 ml śmietany 12 %
    1,5 paczki budyniu śmietankowego
    4 łyżki cukru

    Cynamonowe nadzienie
    2 łyżki cynamonu
    4 łyżki brązowego cukru
    3 łyżki masła
    Łyżka mąki pszennej

    Dodatkowo masło i bułka tarta do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Sernik cynamonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik cynamonowy 1. Kruszę ciastka. Topię masło, łączę z ciasteczkami i cynamonem. Masą wylepiam spód tortownicy, którą wcześniej wysmarowałam masłem i wysypałam bułką. Podpiekam przez 10 minut w 180 stopniach.

    Jajka ucieram z cukrem. Dodaję ser -minimum dwa razy zmielony. Całość ucieram.
    W śmietanie rozprowadzam proszek budyniowy, dokładnie mieszam by nie było grudek. Dodaje do masy serowej i delikatnie mieszam.
    Szykuję nadzienie cynamonowe. Roztapiam masło z cukrem i cynamonem. Gdy całość się połączy, odstawiam na parę minut do przestudzenia i dodaję łyżkę mąki, energicznie mieszam.
  • 2. Na podpieczonym cieście rozprowadzam połowę masy serowej. Łyżką robię na serniku "maziaje" z połowy nadzienia cynamonowego. Wykładam drugą część sernika, i z wierzchu znów robię łyżką esy floresy z masy serowej.
    Na dnie piekarnika kładę naczynie z ciepłą wodą. Sernik piekę przez 65-70 minut w 180 stopniach. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
    Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Sery Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować