Sernik dla taty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Herbatniki kruszymy i mieszamy z masłem oraz masłem orzechowym. Wykładamy na spód tortownicy, dobrze ugniatając i chowamy do lodówki.
2. Wszystkie składniki na masę serową, umieszczamy w misie i miksujemy tylko do połączenia się składników. Wylewamy na wcześniej przygotowany spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego najpierw do 190 stopni na 20 minut, a po tym czasie zmniejszamy grzanie do 180-170 i pieczemy jeszcze przez około 40 minut.
Po upieczeniu studzimy i chowamy na noc do lodówki.
3. Składniki na polewę czekoladowa (oprócz masła orzechowego !) umieszczamy w garnuszku/rondelku i zagotowujemy, lekko przestudzoną, gęstniejącą polewą, oblewamy sernik. Gdzieniegdzie możemy postawić kupki z masła orzechowego i rozsmarować je tworząc esy floresy razem z czekoladą.
Komentarze