Sernik bez spodu na wiejskim serze

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kiedy w prezencie dostaje się ser wiejski , mus jest coś wyjątkowego zrobić . Tym razem domownicy wybrali -sernik . Wyszedł znakomity , chętnych do skosztowania nie brakowało:) Ser wiejski możemy zastąpić dobrej jakości twarogiem .

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,30 kg. sera wiejskiego
    1 szklanka cukru
    8 jajek
    10 dag. masła
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    skórka otarta z 1/2 cytryny
    1 łyżka cukru waniliowego
    2 szczypty soli
    Dodatkowo:
    gotowa polewa
    posypka cukrowa
    blaszka tortowa o średnicy 22 cm. , posmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Sernik bez spodu na wiejskim serze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik bez spodu na serze wiejskim 1. Ser dwa razy mielę . Masło , cukier , cukier waniliowy , sól i dwa jajka ucieram do białości , dopiero dodaje pozostałe jajka , dodając po jednym jajku ciągle ucierając. Do puszystej masy dodaję zmielony ser , ucieram , dodaję mąkę , skórkę z cytryny, ucieram.
  • Sernik bez spodu na serze wiejskim 2. Puszystą masę przekładam do formy . Piekę ok. godziny w temperaturze 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika po 10 minutach piekarnik uchylam , ciasto pozostawiam na godzinę . Po tym czasie sernik wyjmuję , studzę .
  • Sernik bez spodu na serze wiejskim 3. Wystudzony sernik polewam polewą , posypuję posypką cukrową , pozostawiam do zastudzenia.

Porady

Sernik zawsze można posypać tylko cukrem pudrem lub polać lukrem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować