Serniczek na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

W sam raz do niedzielnej kawy.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jaja
    1 kisiel wiśniowy
    3/4 szkl. mąki
    3/4 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa serowa:
    1 kg sera białego 3-krotnie mielonego
    1 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    20 dag masła
    1 budyń waliniowy
    6 jaj
    Lukier:
    0.5 szkl cukru pudru
    4 łyżki soku z aronii
    Dodatkowo : blacha wyłożona papierem do pieczenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Biszkopty

Serniczek na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczek na biszkopcie 1. Przygotuj blachę i składniki. Przygotuj biszkopt. Białka ubij na sztywno. Dalej ucierając, dodaj cukier, żółtka i kisiel zmieszany z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylej na blachę i piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st.
  • Serniczek na biszkopcie 2. Przygotuj masę. masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dalej ucierając dodaj po 1 jajku, a na koniec ser i budyń. Na upieczony biszkopt wyłóż masę serową i piecz 50 minut w temp. 180 st.
  • Serniczek na biszkopcie 3. Upieczone ciasto udekoruj lukrem. Cukier puder utrzyj dokładnie z sokiem.

Porady

Osoby którę .lubią mogą dodać rodzynki namoczone w rumie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować