Środek:
* 400 g masy kajmakowej
* krakersy (ok. 350 g)
* śmietanka 30% 500 g
* 2 budynie śmietankowe/waniliowe
* 0,5 l mleka
* cukier puder do smaku
* 200 g masła
* starta czekolada do dekoracji
3bit na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka, później mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt.
2.Budyń:
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do ostygnięcia. Następnie masło utrzeć z cukrem pudrem, partiami dodawać wystudzony budyń.
3.Śmietanka:
Śmietankę ubić z cukrem do sztywności.
Przełożenie:
biszkopt - masa budyniowa - krakersy - masa kajmakowa - krakersy - ubita śmietanka - starta czekolada
Komentarze