Schaby faszerowane kapusta pekińską i zapiekane ziemniaki

4.5 (156 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Mały eksperyment ;)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - schab ( plastry): 4 sztuki
    - Przyprawy (pieprz, sól, słodka papryka, przyprawa do mięsa): 1 łyżeczka
    - średnie kapusta pekińska: 1 sztuka
    - łyżki śmietany 18 %: 3 łyżki
    - musztarda zwykła: 1 łyżka
    - majonez: 1 łyżka
    - bułka tarta: 1 szklanka
    - jaja: 2 sztuki
    - tłuszcz do smażenia: 0.5 szklanki

    - ziemniaki: 1 kilogram
    - Przyprawa do ziemniaków zapiekanych: 1 sztuka
    - masło: 125 gramów
    - sól pieprz ( do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Majonez

Schaby faszerowane kapusta pekińską i zapiekane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zapiekane ziemniaki z miesem 1. Wykonanie:
    Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
    Posolić, posypać pieprzem, ( i innymi przyprawami) odstawić na 20 min w
    chłodne miejsce.
    Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.
    Dodać musztardy, majonez i śmietanę, wymieszać.
    Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować
    najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
    Smażyć na złoty kolor na smalcu, na małym ogniu( układamy zwinięciem
    do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.

    Wykonanie:
    Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w średniej grubości plastry.
    Następnie wysmarowujemy masłem naczynie żaroodporne i układamy
    ziemniaki warstwami posypując przyprawami i z ścierając po troszku
    masła na każda warstwę. Pieczmy w piekarniku około50 minut 220*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Ziemniaki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować