Schaby faszerowane kapusta pekińską i zapiekane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie:
Schab umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem, pokroić, cienko rozbić.
Posolić, posypać pieprzem, ( i innymi przyprawami) odstawić na 20 min w
chłodne miejsce.
Kapustę pekińską cienko pokroić, lekko posolić, posypać pieprzem.
Dodać musztardy, majonez i śmietanę, wymieszać.
Na rozbite kotlety, układać na środku farsz, zwijać, panierować
najpierw w bułce tartej, na końcu w roztrzepanym jajku.
Smażyć na złoty kolor na smalcu, na małym ogniu( układamy zwinięciem
do spodu) przekręcając kilka razy żeby się dosmażyły.
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy myjemy i kroimy w średniej grubości plastry.
Następnie wysmarowujemy masłem naczynie żaroodporne i układamy
ziemniaki warstwami posypując przyprawami i z ścierając po troszku
masła na każda warstwę. Pieczmy w piekarniku około50 minut 220*C
Komentarze