Musztardowe roladki schabowe

4.98 (157 ocen)

  • 45 min

Pyszne roladki schabowe z żółtym serem, szynką, kiszonym ogóreczkiem i z posmakiem musztardy. Pyszne!

  • 45 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    5 plastrów żółtego sera
    5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny
    3 ogórki kiszone
    1,5 szklanki bulionu warzywnego
    1 szklanka śmietany kremówki
    1 łyżka ostrej musztardy
    sól,pieprz do schabu
Wystaw ocenę:

4.98 (157 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Szynki

Musztardowe roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy składniki 1. Rozbijamy każdy kotlet schabu. Posypujemy solą i pieprzem,na każdy plaster układamy plaster żółtego sera, wędliny a następnie połowę pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka kiszonego.
  • smazymy roladki 2. Zwijamy ciasne roladki, spinamy wykałaczkami, smażymy na rumiano na oleju.
  • roladki w sosie 3. Kiedy roladki zrumienią się z obu stron, podlewamy bulionem, dodajemy musztardę, przykrywamy dusimy ok.30 minut. Po tym czasie dolewamy śmietankę, doprowadzamy do wrzenia. Gotowe musztardowe roladki schabowe odstawiamy do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szynka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować