5 plastrów schabu
5 plastrów żółtego sera
5 plastrów szynki lub polędwicy-wędliny
3 ogórki kiszone
1,5 szklanki bulionu warzywnego
1 szklanka śmietany kremówki
1 łyżka ostrej musztardy
sól,pieprz do schabu
Sposób przygotowania przepisu:
Musztardowe roladki schabowe
1.
Rozbijamy każdy kotlet schabu. Posypujemy solą i pieprzem,na każdy plaster układamy plaster żółtego sera, wędliny a następnie połowę pokrojonego w drobną kosteczkę ogórka kiszonego.
2.
Zwijamy ciasne roladki, spinamy wykałaczkami, smażymy na rumiano na oleju.
3.
Kiedy roladki zrumienią się z obu stron, podlewamy bulionem, dodajemy musztardę, przykrywamy dusimy ok.30 minut. Po tym czasie dolewamy śmietankę, doprowadzamy do wrzenia. Gotowe musztardowe roladki schabowe odstawiamy do wystygnięcia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze