Schabowe w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czosnek obieramy i kroimy
w plasterki. Bazylię i mięso myjemy
i osuszamy. Bazylię drobno
siekamy, a mięso rozbijamy na
cienkie plastry. Nacieramy z obu stron solą i pieprzem, a z jednej
strony smarujemy musztardą.
2.Na połówce kotleta układamy
plasterki czosnku, posypujemy
ziołami i składamy na pół.
Brzegi przyklepujemy tłuczkiem,
żeby się skleiły.
3.Miksujemy jajka z mąką,
wlewamy mleko (ciasto powinno
mieć konsystencję gęstej
śmietany), solimy. Kotlety maczamy
w cieście i smażymy na
małym ogniu na oleju 8 minut
z każdej strony.
Porady
Zamiast bazylii i oregano możemy użyć ziół prowansalskich.
Komentarze