Schabowe w cieście

5 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 50 min

Taki pyszny schab podaję na uroczysty obiad.

  • 50 min

Składniki:

  • 7 plastrów schabu bez kości
    musztarda
    kilka listków bazylii
    oregano
    majeranek
    ok. 7 ząbków czosnku
    sól, pieprz
    olej do smażenia

    Ciasto:
    2 jajka
    ok. 1/2 szkl. mąki
    ok. 1 szkl. mleka
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie kotlety. Oprószamy
    solą i pieprzem. Z jednej strony cienko smarujemy musztardą. Bazylię
    myjemy i osuszamy, a następnie drobno siekamy. Czosnek obieramy i kroimy
    w plasterki.
  • 2. Ciasto: jajka miksujemy z mąką, stopniowo wlewając mleko, aż ciasto będzie miało konsystencję gęstej śmietany.
  • Schabowe w cieście 3. Na połowie każdego kotleta układamy po kilka plasterków czosnku i posypujemy bazylią. Oprószamy majerankiem i oregano. Kotlety składamy i zbijamy brzegi. Zanurzamy w cieście i smażymy na oleju po ok. 10 minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Bazylia

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować