Kotlety schabowe w ziołowo-czosnkowym cieście

5 (147 ocen)

  • 30 min

Pyszna i delikatniejsza odmiana tradycyjnego schabowego.

  • 30 min

Składniki:

  • NA 10 SPORYCH KOTLETÓW SCHABOWYCH:

    10 plastrów schabu środkowego

    CIASTO:
    1,5 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody gazowanej
    2 duże jajka
    łyżeczka czosnku granulowanego
    łyżka ziół prowansalskich
    sól, pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Kotlety schabowe w ziołowo-czosnkowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbić na kotlety. Składniki na ciasto wymieszać ze sobą do uzyskania jednolitej konsystencji, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Rozbite kotlety dokładnie zanurzyć w przygotowanym cieście.
  • 3. Obtoczone w cieście kotlety smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować