Schab zapiekany w cebuli

4 (2 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i prosty sposób na podanie kotletów, schabowe wychodzą mięciutkie i w całym domu roznosi się cudowny zapach. Polecam podać z frytkami i świeżą sałatką z warzyw.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    2 małe cebule

    Sos:
    łyżka duża musztardy francuskiej
    łyżka duża majonezu
    2 ząbki czosnku
    pieprz i sól
    kawałeczek sera żółtego
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schab zapiekany w cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Schab lekko rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem. Majonez mieszamy z musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smarujemy lekko kotlety. Naczynie żaroodporne smarujemy lekko olejem i układamy kotlety. Cebulę siekamy i lekko solimy, mieszamy.
  • 2. Na wysmarowanych sosem kotletach układamy posoloną cebulę i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na 50 minut. Po tym czasie mięso wyciągamy smarujemy pozostałym sosem majonezowo musztardowo czosnkowym i posypujemy startym serem żółtym. Zapiekamy 10 minut w 160 stopniach.
  • 3. Zapieczone mięso wyciągamy i podajemy z frytkami lub ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować