Schab zapiekany pod marchewką i porem

4.46 (165 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i syte danie ze schabu zapiekane z warzywami.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    2 duże marchewki
    biała część pora-ok 20 cm
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab zapiekany pod marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbić, przyprawić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    2.Marchewkę umyć, obrać i pokroić w cienkie plasterki.
    3.Pora pokroić w plasterki, unmyć i odsączyć na sicie.
    4.Warzywa wymieszać z majonezem i keczupem, następnie wyłożyć na mięso.
    Piec w 180 st.z włączonym termoobiegiem ok 45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować