Schab zapiekany pod cukinią i marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciekawe wizualnie i bardzo smaczne danie obiadowe z wykorzystaniem cukinii i marchewki.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    1 mała marchewka
    pół małej żółtej cukinii
    majonez-6 łyżeczek
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Schab zapiekany pod cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab cienko rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
    2.Cukinię i marchewkę umyć i obrać.
    3.Z warzyw wykroić obieraczką cienkie paski (tyle by przykryły mięso) i ułożyć na mięsie.
    4.Posmarować majonezem. Piec ok. 45 minut w 180 st.
    Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cukinia Marchewka Mięso Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować