Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą

0 (0 ocen)

Pyszny i kruchy pieczony schab z pieczarkami i cebulką, przyprawiony czubrycą czerwoną, która nadaje potrawie oryginalnego i ostrego smaku.

Składniki:

  • 1 kg schabu
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    czubryca czerwona (rozmaryn, papryka słodka, papryka chili, pieprz czarny, cząber, papryka ostra, czosnek granulowany, kozieradka, sól)
    olej
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Schab pieczony

Schab z pieczarkami i czerwoną czubrycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0roa0s9 1. Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Mięso ponacinać w poprzek na równe kawałki (jak przy kotletach), ale nie przekroić do końca.
  • image-1u5o1vx 2. Pieczarki oczyścić i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażyć cebulę i pieczarki, aż do wyparowania płynu. Ostudzić. Przygotowany farsz wkładać w ponacinane "kieszonki". Każdy ponacinany kawałek schabu dokładnie natrzeć i oprószyć czubrycą czerwoną. Przyprawić solą i pieprzem.
  • image-0rrx3af 3. Mięso obwiązać wzdłuż bawełnianym sznurkiem lub nicią. Włożyć do naczynia żaroodpornego, skropić olejem, przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin. Piec w rękawie lub folii aluminiowej w temperaturze 200°C przez ok.70 min.Po tym czasie rozciąć rękaw i piec jeszcze 10-15 min, tak aby przyrumienić mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować