REKLAMA

Schab w sosie paprykowym z pieczarkami

wyświetlono: 140 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Schab przygotowany w ten sposób wyszedł bardzo delikatny i aromatyczny, i do tego te maleńkie pieczarki, polecam zwłaszcza mięsożercom.

opublikowany: 17.03.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 50 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    kilka malutkich pieczarek
    2 szklanki bulionu
    op. przyprawy do wieprzowiny
    2 ząbki czosnku
    papryka ostra
    papryka słodka
    olej do smażenia
    łyżka mąki
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i rozbijamy tłuczkiem, oprószamy w przyprawie do mięs, podsmażamy na oleju na patelni, wlewamy bulion i dodajemy całe umyte pieczarki.
  • 2. Następnie dodajemy paprykę słodką oraz ostrą oraz pokrojone ząbki czosnku. Całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
  • 3. Mąkę mieszamy w odrobinie wody i zagęszczamy sos. Podajemy z ziemniakami i np. ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Bożena Z. 169181805_274429880845588_3711972200872298732_n

Schab w sosie paprykowym

polecam na obiad schab nieco inaczej -duszony w sosie papykowym -smacznie i aromatycznie...

kategoria: Dania główne opublikowany: 04.12.2016 | wyświetlono: 629 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE