Schab w sosie paprykowym z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Schab przygotowany w ten sposób wyszedł bardzo delikatny i aromatyczny, i do tego te maleńkie pieczarki, polecam zwłaszcza mięsożercom.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu bez kości
    kilka malutkich pieczarek
    2 szklanki bulionu
    op. przyprawy do wieprzowiny
    2 ząbki czosnku
    papryka ostra
    papryka słodka
    olej do smażenia
    łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab w sosie paprykowym z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i rozbijamy tłuczkiem, oprószamy w przyprawie do mięs, podsmażamy na oleju na patelni, wlewamy bulion i dodajemy całe umyte pieczarki.
  • 2. Następnie dodajemy paprykę słodką oraz ostrą oraz pokrojone ząbki czosnku. Całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa.
  • 3. Mąkę mieszamy w odrobinie wody i zagęszczamy sos. Podajemy z ziemniakami i np. ogórkiem kiszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować