Schab pod pierzynką

  • wyświetlono: 4790 |
  • dodany do książki kucharskiej: 19 |
  • polecenia: 0

To ulubione danie córki Ani i zięcia Waldka. Schab jest wyjątkowo soczysty.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Teresa Blaut, Wrocław
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

60 dag schabu
kilka marchewek
40 dag pieczarek
cebula
majonez
sól
pieprz
masło

Sposób przygotowania przepisu:

Schab pod pierzynką

  • 1. Schab kroimy w plastry i lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki i cebulę kroimy w plastry i chwilę smażymy na maśle. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Schab układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wykładamy pieczarki, marchewkę i dużą łyżkę majonezu. Pieczemy ok. godziny w 180 °C.
PP_05-2009

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadschab

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pod cukiniową pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod cukiniową pierzynką

Ciekawa, prosta propozycja na rodzinny...

Schab pod pierzynką

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Schab pod pierzynką

Zapiekany z warzywami : porem ,...

gotowe danie na talerzu

Dodane przez: 2milutka

Piwny schab pod bazyliową pierzynką

Czy zwykły kotlet schabowy musi...

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Dodane przez: rena123

Schab pod cebulowo-jabłkową pierzynką

Plastry schabu marynowane w cydrze,...

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Dodane przez: Jaga85

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Schab faszerowany kiełbasą stanowi...

potrawa

Dodane przez: maalikaa

Schab pod pierzynką marchewkowo rzodkiewkową

Kiedy zwykły schab staje się nudny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE