SCHAB POD PIERZYNKĄ

  • wyświetlono: 3803 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jeśli tak jak ja, macie już dość monotonii, spróbujcie czegoś nowego - schabu pod pierznką z pieczrek, pora, majonezu i sera żółtego.

ladygoga

Składniki

5 plastrów schabu
sól
pieprz
jajko
bułka tarta
olej
20 dag pieczarek
5 łyżek majonezu
por
150g sera tartego

Sposób przygotowania przepisu:

SCHAB POD PIERZYNKĄ

  • 1. Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i bułce. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć na blachę, nałożyć farsz [pieczarki obsmażyć z paseczkami pora], na farsz położyć po 1 płaskiej łyżce majonezu i posypać startym serem. Zapiekać w 200 st. C do momentu roztopienia się sera.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmoj_niedzielny_obiadszkola_babci

Komentarze

Podobne przepisy

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Dodane przez: Jaga85

Nadziewany schab pod chrzanową pierzynką

Schab faszerowany kiełbasą stanowi...

image-1ynapgy

Dodane przez: beniawojt

Schab pod pierzynką

Kotlet schabowy nie musi być nudny,...

schab pod warzywną pierzynką

Dodane przez: ilonka

schab pod warzywną pierzynką

Alternatywa dla oklepanych schabowych

Dodane przez: maalikaa

Schab pod smaczną pierzynką

Często zastanawiamy się co zrobić...

Schab pod warzywną pierzynką

Dodane przez: Aneta_77

Schab pod warzywną pierzynką

Zwykły schab nie musi być nudny....

Schab pod pierzynką z kurek

Dodane przez: Cukiereczek

Schab pod pierzynką z kurek

Tak przygotowany schab jest niezwykle...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE