SCHAB POD PIERZYNKĄ

4.48 (158 ocen)

Jeśli tak jak ja, macie już dość monotonii, spróbujcie czegoś nowego - schabu pod pierznką z pieczrek, pora, majonezu i sera żółtego.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    sól
    pieprz
    jajko
    bułka tarta
    olej
    20 dag pieczarek
    5 łyżek majonezu
    por
    150g sera tartego
Wystaw ocenę:

4.48 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbić, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w jajku i bułce. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć na blachę, nałożyć farsz [pieczarki obsmażyć z paseczkami pora], na farsz położyć po 1 płaskiej łyżce majonezu i posypać startym serem. Zapiekać w 200 st. C do momentu roztopienia się sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować