PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Schab po greckuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/23/6a7490b5b77e8ac680cc3e0ecafa3fabac5fec50.jpeg25921944http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/schab-po-grecku-3
4 kotlety schabowe
marchew
pietruszka
cebula
plaster selera
łyżka posiekanej natki pietruszki
3 łyżki oleju
sól i pieprz od smaku
łyżeczka słodkiej papryki
szczypta czosnku granulowanego
łyżka koncentratu pomidorowego
2/3 szklanki wody
4 łyżeczki majonezu (lub żółty ser)
Sposób przygotowania przepisu:
Schab po grecku
1.
Mięso rozbijam tłuczkiem i oprószam solą oraz pieprzem. Odstawiam do lodówki. Marchew, selera i pietruszkę obieram i ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w kosteczkę i szklę na oleju. Dodaję starte warzywa. Podlewam wodą i duszę około 5 minut pod przykryciem. Na koniec dodaję koncentrat, czosnek i paprykę. Doprawiam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem oraz dodaję posiekaną natkę pietruszki. Lekko studzę. Mięso układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotlety wykładam farsz , a na nim rozsmarowuję majonez. Piekę około 40 minut w 180 st.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze