Roladki z kurczaka z zielonymi warzywami

5 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Delikatne i rozpływające się w ustach roladki drobiowe nadziane zielonymi warzywami i serem camembert w aksamitnym sosie. Propozycja na bardzo smaczny obiad.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 duży filet z kurczaka (pojedynczy)
    2 grube plastry sera camembert
    kawałek cukinii
    1-2 gałązki selera naciowego
    około 5 cm kawałek grubszego pora
    posiekany koperek około 2 łyżki
    sól
    pieprz
    słodka czerwona papryka w proszku
    100 ml słodkiej śmietanki
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka mąki
    dodatkowo mąka do panierowania.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Roladki z kurczaka z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na odrobinie masła. Na koniec doprawić solą pieprzem i wsypać koperek. Pozostawić do wystudzenia.
  • 2. Filet z kurczaka przekroić wzdłuż na dwie połówki, każdy kawałek mięsa rozbić w miarę cienko. Przyprawić solą i pieprzem, rozłożyć farsz i ser następnie zwinąć roladkę.
  • 3. Tak przygotowane roladki obtaczamy obficie w mące.
    Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju włożyć roladki łączeniem do dołu, oprószyć słodką papryką w proszku i z każdej strony przyrumienić.
  • 4. Następnie wlać 1 szklankę wody lub bulionu.
    Roladki dusić pod przykryciem około 30 minut od czasu do czasu obracając na drugą stronę. W razie potrzeby uzupełniać odparowany płyn.
  • 5. Po tym czasie roladki przełożyć na talerz. Śmietankę wymieszać z musztardą łyżką mąki, wlać do patelni i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia. Całość gotować aż sos zgęstnieje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować