Schab pieczony w ziołach i cebuli

  • wyświetlono: 191 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Idealna wędlina do chleba. Proste wykonanie a jakość naprawdę super. Domowa wędlina bez konserwantów.

  • 20 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
1,2 kg schabu
1 młoda cebula
2 łyżki gotowych ziół(owoc jałowca,kolendra,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,cząber,rozmaryn,tymianek)
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka soli
Rękaw do pieczenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Schab pieczony w ziołach i cebuli

  • 1. Wykonanie:schab opłukać, osuszyć, natrzeć solą i mieszanką ziół. Ułożyć w misce, skropić olejem. Przykryć, odstawić na 2 dni do lodówki. Co kilka godzin przekręcać mięso. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, obłożyć plastrami pokrojonej cebuli. Wstawić do podgrzanego piekarnika i piec przez ½ godziny w temp. 180 stopni. Następnie zmniejszyć temp. do 160 stopni i piec do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia rozerwać rękaw by mięso się przyrumieniło.

Porady

1.zamiast gotowej mieszanki ziół kupionej w sklepie można przygotować swoją.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ziołaolejzdrowa wędlinabez konserwantówdomowy wyróbschab.
 

Komentarze

Podobne przepisy

Schab pieczony

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Schab pieczony

Zapraszam na aromatyczny schabik.

Schab dojrzewający w pończosze

Dodane przez: ugotujiprzetestuj

Schab dojrzewający w pończosze

Schab dojrzewający to pierwsza...

SCHAB PIECZONY NA KANAPKI

Dodane przez: Cafe Babilon

SCHAB PIECZONY NA KANAPKI

Pyszny sposób na domową wędlinę.

wędlina

Dodane przez: Anitka0804

Schab gotowany w mleku

Delikatna, jasna i soczysta wędlina...

schab w majeranku

Dodane przez: Nina80

Schab w majeranku

Schab w majeranku idealny na kanapki.

Karkówka w ziołach - domowa wędlina

Dodane przez: ewaeu

Karkówka w ziołach - domowa wędlina

Domowa wędlina najlepsza.