Schab pieczony w ziołach i cebuli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealna wędlina do chleba. Proste wykonanie a jakość naprawdę super. Domowa wędlina bez konserwantów.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1,2 kg schabu
    1 młoda cebula
    2 łyżki gotowych ziół(owoc jałowca,kolendra,pieprz,ziele angielskie,liść laurowy,majeranek,cząber,rozmaryn,tymianek)
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 łyżka soli
    Rękaw do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Schab pieczony w ziołach i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:schab opłukać, osuszyć, natrzeć solą i mieszanką ziół. Ułożyć w misce, skropić olejem. Przykryć, odstawić na 2 dni do lodówki. Co kilka godzin przekręcać mięso. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia, obłożyć plastrami pokrojonej cebuli. Wstawić do podgrzanego piekarnika i piec przez ½ godziny w temp. 180 stopni. Następnie zmniejszyć temp. do 160 stopni i piec do miękkości mięsa. Pod koniec pieczenia rozerwać rękaw by mięso się przyrumieniło.

Porady

1.zamiast gotowej mieszanki ziół kupionej w sklepie można przygotować swoją.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować