Schab pieczony w kapuście

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne danie zarówno na co dzień jak i na uroczysty obiad. Schab pieczony w kapuście kiszonej jest soczysty i aromatyczny.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -75 dag schabu bez kości
    -0,5 kg kapusty kiszonej
    -2 łyżki majeranku
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Schab pieczony w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Schab myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Z każdej strony nacieramy solą, pieprzem i majerankiem.
  • 2 2. Na dnie miski układamy połowę kapusty kiszonej. Układamy schab i przykrywamy pozostałą kapustą. Miskę zawijamy folią spożywczą i wkładamy na minimum 2 godziny do lodówki.
  • 3 3. Po tym czasie połowę kapusty układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Układamy schab i przykrywamy pozostałą kapustką. Pieczemy około godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Mięso Schab Wieprzowina Kapusta kiszona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować