Schab pasteryzowany

4.48 (197 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

pyszne mięsko na ciepło jak i na zimno

  • 3 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg schabu wieprzowego,zamiennie może być łopatka lub szynka
    Sól peklowa
    przyprawa uniwersalna
    Pieprz kolorowy
    Czosnek granulowany
    Majeranek
    Po 1 listku laurowym na każdy słoik
    Po 2-3 ziarenka ziela angielskiego na słoik
    Po 2-3 łyżki zimnej, przegotowanej wody na każdy słoik
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dania główne Wędliny

Schab pasteryzowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab pasteryzowany 1. Schab pozbawić błony i pokroić w plastry, tak jak na schabowe tyle tylko, że go nie rozbijamy.
    Mięso oprószyć z każdej strony solą peklową, przyprawa uniwersalna, pieprzem, czosnkiem i majerankiem.
    Przykryć i odstawić w chłód na 2 godziny lub dłużej nawet na dobę.
    Następnie układać w słoiki do ¾ wysokości i wlać wodę.
    Włożyć też listek i ziele.
    Słoiki zakręcić i pasteryzować 1 godzinę na drugi dzień powtórzyć pasteryzację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować