PASTERYZOWANY SZCZAW NA ZIMĘ

4.48 (196 ocen)

  • 20 min

Mój sposób na pyszny szczaw i cieszenie się jego smakiem cały rok

  • 20 min

Składniki:

  • szczaw
    sól
Wystaw ocenę:

4.48 (196 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pasteryzowany szczaw na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczaw płukamy, kroimy na niezbyt drobne kawałki. W miseczce posypujemy dość sporo solą,szczaw układamy do słoiczków( ja wkładam do takich np po musztardzie, tyle mi wystarcza na przygotowanie zupy dla mojej 4 osobowej rodziny), dobrze ugniatamy, tak układamy do szykji słoika. Zakręcamy. Słoiki ustawiamy w garnku z wodą, po zagotowaniu wody pasteryzujemy ok. 15 minut, wyjmujemy,odwracamy do góry dnem.Przechowujemyw piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczaw

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować