Schab duszony z marchewką

4.5 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często eksperymentuję, np. łączę owoce z mięsem.

Składniki:

  • ● 1 kg schabu
    ● 4 mandarynki
    ● 3 marchewki
    ● 2 szkl. bulionu warzywnego (może być z kostki)
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy, osuszamy
    papierowym ręcznikiem i kroimy
    w ok. 1-cm plastry. Ewentualnie
    lekko rozbijamy. Oprószamy
    solą i pieprzem.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy
    i kroimy w kostkę. Mandarynki
    obieramy, dzielimy na
    cząstki, przekrawamy na pół.
  • 3. Plastry schabu przekładamy
    do rondla, wlewamy bulion.
    Gotujemy 30 minut na
    małym ogniu pod przykryciem. Dodajemy marchewkę
    i dusimy jeszcze 20 minut.
    Następnie dodajemy mandarynki
    i dusimy 15 minut.

Porady

RADY Anny Góralskiej Schab podajemy z ryżem lub ziemniakami. Mięso można przyprawić mieszanką ziół prowansalskich, a sos zagęścić śmietaną z mąką. Można też dodać korzeń pietruszki, który wzbogaci smak potrawy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować