Bardzo smaczne urozmaicenie zwykłych kotletów schabowych te są bardziej delikatne, kruche i lekko strawne. Do tego ziemniaczki z surówką i obiad gotowy. Danie samo się robi wystarczy wszystko włożyć do gara.
50 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety schabowe bez kości
marchewka
pietruszka korzeń
6 pieczarek
kostka mięsna
natka pietruszki
Schab duszony z marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Schab umyć i można lekko rozbić, garnka wlać ok 1 litra zimnej wody i zagotować z kostką mięsną. Włożyć kotlety i dusić, do mięsa dodać startą marchewkę z pietruszką, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania można doprawić solą oraz pieprzem. Danie przed podaniem posypać pokrojoną natką pietruszki.
Komentarze