Schab duszony z marchewką i pieczarkami

4 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne urozmaicenie zwykłych kotletów schabowych te są bardziej delikatne, kruche i lekko strawne. Do tego ziemniaczki z surówką i obiad gotowy. Danie samo się robi wystarczy wszystko włożyć do gara.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe bez kości
    marchewka
    pietruszka korzeń
    6 pieczarek
    kostka mięsna
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Schab duszony z marchewką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i można lekko rozbić, garnka wlać ok 1 litra zimnej wody i zagotować z kostką mięsną. Włożyć kotlety i dusić, do mięsa dodać startą marchewkę z pietruszką, pieczarki pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec gotowania można doprawić solą oraz pieprzem. Danie przed podaniem posypać pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować